Triple-Seed Tarwebrood

 • Bereidingstijd: 30 min
 • Bereidingstijd: 2 uur 35 min
 • Porties: 16

Papaver, sesam en venkelzaad vormen het personage voor een zelfgemaakt brood van tarwe.

Ingrediënten

1 1/2 - 2 kopjes Gold Medal ™ meel voor alle doeleinden
2 - eetlepels suiker
1 1/2 - theelepel zout
1 1/2 - theelepel maanzaad
1 1/2 - theelepel sesamzaad
1 - theelepel venkelzaad
1 - verpakking regelmatige actieve of snelwerkende droge gist
1 - kop water
2 - eetlepels boter of margarine, verzacht
1 1/2 - tot 2 kopjes Gouden Medal ™ volkoren meel
1 - eiwit, geklopt
1 - theelepel maanzaad
1 - theelepel sesamzaad
1 - theelepel venkelzaad

Stappen

 • 1. Meng in een grote kom 1 1/2 kopjes bloem voor alle doeleinden, de suiker, zout, 1 1/2 theelepels papaver zaad, 1 1/2 theelepel sesamzaad, 1 theelepel venkelzaad en de gist. Verwarm water en boter in een 1-kwart steelpan op middelhoog vuur, vaak roerend, tot het erg warm is (120 ° F tot 130 ° F); roer tot het bloemmengsel tot het gemengd is. Roer het overgebleven bloemstuk voor alle doeleinden en genoeg van het volkorenmeel erdoor om het deeg gemakkelijk te kunnen verwerken. Place 2. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak; rol zacht in bloem om te coaten. Kneed ongeveer 8 minuten of tot het glad en veerkrachtig is. Vet grote kom in met bakvet of bakspray. Plaats het deeg in de kom en draai het deeg om alle kanten te smeren. dekken; laat ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats of tot het deeg in omvang is verdubbeld. (Als u snelwerkende gist gebruikt, laat u dan niet 1 uur rijzen, dek af en laat het 10 minuten rusten op een met bloem bestoven oppervlak.) Gr 3. Vet grote bakplaat in met bakvet of bakspray. Rol het deeg in touw, ongeveer 20 centimeter lang. Plaats op bakplaat. Krul elk uiteinde van het touw in de tegenovergestelde richting om een ​​opgerolde "S" -vorm te vormen. dekken; laat op een warme plaats 30 tot 40 minuten rijzen of tot bijna het dubbele.
 • 4. Verwarm de oven tot 375 ° F. Borstel eiwit over het deeg; bestrooi met 1 theelepel maanzaad, sesamzaad en venkelzaad. Bak 20 tot 25 minuten of tot het brood goudbruin is en hol klinkt als je erop tikt. Verwijderen van bakplaat naar koelrek; cool.
 • Tips van experts
Probeer voor geweldige gistbroodresultaten deze Gold Medal®-meelsoorten: Gold Medal® Better for Bread ™ -meel en Gold Medal® volkorenmeel

 • 4. Verwarm de oven tot 375 ° F. Borstel eiwit over het deeg; bestrooi met 1 theelepel maanzaad, sesamzaad en venkelzaad. Bak 20 tot 25 minuten of tot het brood goudbruin is en hol klinkt als je erop tikt. Verwijderen van bakplaat naar koelrek; cool.
 • Tips van expertsProbeer voor geweldige gistbroodresultaten deze Gold Medal®-meelsoorten: Gold Medal® Better for Bread ™ -meel en Gold Medal® volkorenmeel">
  Deel Met Je Vrienden
  Vorige Artikel
  Volgende Artikel

  Laat Een Reactie Achter