Ananas-geglazuurde gekruide kippenborst

 • Voorbereidingstijd: 15 min
 • Bereidingstijd: 40 min
 • Porties: 4

Diner klaar in 40 minuten! Geniet van deze met ananas geglazuurde pittige gegrilde kip - een heerlijke maaltijd

Ingrediƫnten

Wrijf

2 - eetlepels volle donkerbruine suiker
1 1/2 - theelepel zout
1 1/2 - theelepel gemalen koriander
1 1/2 - theelepeltjes gemalen piment
3/4 - theelepel gemalen kaneel
1/2 - theelepel gemalen komijn
1/4 - theelepel gemalen rode peper (cayenne)
4 - gehakte kippenborsten zonder vel
2 - eetlepels plantaardige olie

Glazuur

1/2 - kopje ananassap
1/4 - kopje echte ahornsiroop
1 - eetlepel citroensap
2 - eetlepels boter
2 - theelepels Dijon mosterd

Stappen

 • 1. Meng op 9-inch taartplaat bruine suiker, zout , koriander, piment, kaneel, komijn en rode peper; apart zetten.
 • 2. Plaats de kip tussen stukjes plasticfolie of vetvrij papier. Gebruik de platte kant van een vleeshamer, pounder of deegroller om elk stuk van de kip zachtjes tot een dikte van 1/4 inch te ponden. Dr 3. Motregen over kip en werk het in met je handen. Plaats een stuk kip in een kruidenmengsel en draai het om zodat alle oppervlakken zijn bedekt met een dunne laag kruiden. Leg de kip op de plaat. Herhaal met de rest van de kip.
 • 4. Verhit alle glazuuringrediĆ«nten in een steelpan met een kookpunt op middelhoog vuur. Kook ongeveer 10 minuten onbedekt, af en toe roerend, tot dik en stroperig en verminderd tot 1/2 kop. Haal van het vuur. Verwijder 2 eetlepels glazuur om over de kip te poetsen.
 • 5. Sproei grillrooster met kookspray of borstel met olie. Verwarm kolen of gasgrill voor middelhoog vuur. (Om de hitte voor het koken te testen, plaatst u uw hand met de palmzijde naar beneden, ongeveer 1 inch van het grillrooster. Tel "een-duizend, twee-duizend, drie-duizend." Wanneer u uw hand moet verwijderen bij "drie , "U hebt een middelhoog vuur bereikt en bent klaar om te koken.) Grill de kip onafgedekt 4 tot 5 minuten per kant of tot het sap van de kip helder is wanneer het midden van het dikste deel wordt uitgesneden (170 Ā° F).
 • 6. Wanneer kip is bijna gaar, bestrijk met het gereserveerde glazuur van 2 eetlepels. Grill 1 minuut langer. Verwijder de kip van de grill en besprenkel met het resterende glazuur.
 • Tips van experts
Waarom het werkt: grillen Warm grillen is misschien wel een van de meest opwindende activiteiten van de zomer, maar het kan ook de meest frustrerende zijn. De intense hitte van de grill en zijn onvoorspelbaarheid (met name houtskoolgrills) kunnen betekenen dat je de buitenkant van je eten verbrandt voordat de binnenkant zelfs warm wordt. Een van de beste geheimen om dit probleem te vermijden, is 'tweestaps grillen'. Bij een houtskoolgrill betekent dit dat de helft van uw grill moet worden gevuld met uw normale hoeveelheid houtskool, maar dat er slechts Ć©Ć©n houtskoollaag op de andere helft wordt geplaatst. Voedsel kan dan aan de hete kant worden gestart en naar de minder intense kant worden verplaatst om het koken te voltooien. Hetzelfde effect kan worden bereikt door de rekken te gebruiken die sommige gasgrills op hun deksels hebben. Deze methode garandeert een gelijkmatige bereiding en een succesvolle barbecue.

 • 6. Wanneer kip is bijna gaar, bestrijk met het gereserveerde glazuur van 2 eetlepels. Grill 1 minuut langer. Verwijder de kip van de grill en besprenkel met het resterende glazuur.
 • Tips van expertsWaarom het werkt: grillen Warm grillen is misschien wel een van de meest opwindende activiteiten van de zomer, maar het kan ook de meest frustrerende zijn. De intense hitte van de grill en zijn onvoorspelbaarheid (met name houtskoolgrills) kunnen betekenen dat je de buitenkant van je eten verbrandt voordat de binnenkant zelfs warm wordt. Een van de beste geheimen om dit probleem te vermijden, is 'tweestaps grillen'. Bij een houtskoolgrill betekent dit dat de helft van uw grill moet worden gevuld met uw normale hoeveelheid houtskool, maar dat er slechts Ć©Ć©n houtskoollaag op de andere helft wordt geplaatst. Voedsel kan dan aan de hete kant worden gestart en naar de minder intense kant worden verplaatst om het koken te voltooien. Hetzelfde effect kan worden bereikt door de rekken te gebruiken die sommige gasgrills op hun deksels hebben. Deze methode garandeert een gelijkmatige bereiding en een succesvolle barbecue.">
  Deel Met Je Vrienden
  Vorige Artikel
  Volgende Artikel

  Laat Een Reactie Achter