Roze Mexicaanse Tamales

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Bereidingstijd: 1 uur 40 min
  • Porties: 24

Trakteer je gasten op deze smakelijke tamales die zijn gemaakt met maïs masa en ananas - een perfect dessert in Mexicaanse stijl.

Ingrediënten

32 - gedroogde maïs kafjes, 6 kafjes gereserveerd
1 - blik (20 oz) ananasverklaringen op siroop, uitgelekt en siroop gereserveerd
4 kopjes instant maïs masa voor tamales
2/3 - kopje bakvet
1 1/2 - kopjes suiker
1/2 - theelepel bakpoeder
1/8 - theelepel zout
4 - tot 6 druppels rode voedingskleur
1/2 - kop rozijnen

Stappen

  • 1. Trek 1/4-inch snaren van gereserveerde bolsters om tamales in te wikkelen, of gebruik touw; opzij zetten. Bedek de maiskolven (inclusief getrokken reeksen) met warm water en laat ze tot een plooibaar staan, ten minste 30 minuten.
  • 2. Ondertussen grof gesneden stukjes ananas; opzij zetten. Voeg genoeg water toe aan gereserveerde ananassiroop om 3 kopjes vloeibaar te maken. Voeg in grote kom ananasvloeistof, maïs masa, bakvet, suiker, bakpoeder en zout toe. Klop met een elektrische mixer op lage snelheid tot gecombineerd en gebruik dan de handen om zacht, romig deeg te vormen. Roer de kleur van het voedsel erdoor tot het lichtroze is.
  • 3. Giet de maïskolf af; dep droog met papieren handdoeken. Leg 2 eetlepels deeg op elke maïsschil, spreid iets, maak een kleine inkeping in het midden met de achterkant van de lepel. Plaats 1 tot 2 theelepels ananas en 1 theelepel rozijnen in de inkeping en druk lichtjes in. Plaats nog eens 2 eetlepels deeg op de top van fruit om volledig te bedekken. Fold 4. Vouw elke kant van de maïsschil over de vulling om af te dekken. Gebruik dunne stukjes schil om de uiteinden van de tamale vast te maken.
  • 5. Plaats in een 5-kwartige Nederlandse oven een koelrek. Giet kokend water in de oven, bijna raak het rek. (Water mag tamales niet aanraken wanneer ze worden toegevoegd.) Plaats 6 lege maïskafjes op het rek. Staan gevuld tamales in de pan, leunend tegen alle kanten rondom. Bedek de tamales met een vochtige handdoek en dek de pan af, stop ze in de randen van de handdoek, zodat er geen randen over de zijkanten van de pan hangen. Verlaag het vuur tot medium. Laat het 1 uur tot 1 uur en 15 minuten zachtjes sudderen tot het tamale deeg stevig wordt. Voeg tijdens de kooktijd meer water toe als dat nodig is. Laat het 10 tot 15 minuten onbedekt staan. Vouw elke tamale voorzichtig open door touw en openingschil te verwijderen.
  • Tips van experts
Serveer deze zoete tamale met Mexicaanse warme chocolademelk

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter