Geroosterde rozemarijn-Gorgonzola Peren

  • Bereidingstijd: 20 min
  • Bereidingstijd: 50 min
  • Porties: 8

Heerlijke peren geroosterd met kaas en kruiden vulling voor warme hapjes die klaar zijn in minder dan een uur!

Ingrediënten

4 - ongeschilde rijpe stevige peren, in de lengte doormidden gesneden, klokhuis *
1 - eetlepel olijf of plantaardige olie
1/2 - theelepel kosher (grof) zout
1/4 - theelepel grof gemalen peper
1 - theelepel vers gehakt of 1/2 theelepel gedroogde rozemarijnblaadjes, fijngemaakt
1/3 - kopje fijn verkruimelde Gorgonzola-kaas
1/4 - kopje gehakte walnoten, geroosterd

Stappen

  • 1. Verwarm de oven tot 375 ° F. Snijd, indien nodig, een dunne plak van de afgeronde zijde van de peerhelften zodat ze in de pan horizontaal blijven staan. Leg in de 13x9-inch pan de helften van de peren, knip de zijkanten open. Borstel toppen van peren met olie; bestrooi met zout, peper en rozemarijn. Ro 2. Losjes geroosterd 15 minuten. Vul de uitgeholde holte van elke perenhelft met 2 theelepels kaas. Rooster onbedekt 10 tot 15 minuten langer of tot peren zacht zijn en kaas zacht. Bestrooi met walnoten. Voeg desgewenst extra olijfolie toe.
  • Tips van experts
* Een meloen baller of een puntje van een theelepel is goed voor de peren. Zorg ervoor dat je een holte maakt die groot genoeg is om 2 theelepels kaas te bewaren.
  • Ontdek de opties voor het maken van dit mooie en verfijnde bijgerecht: • Twee blikjes (in blik van 15 oz) in blik peerhelften kunnen worden vervangen door de verse peren. Giet de vloeistof uit de peren en tap de peren af, platte kanten naar beneden, op papieren handdoeken. Volg de aanwijzingen in stap 1 - behalve vul nu hol met kaas. Rooster 15 minuten of tot peren en kaas warm zijn; bestrooi peren met noten. • Blauwe kaas, knoflook-en-kruiden smeerbare kaas of bieslook-en-roomkaas kan worden vervangen door de Gorgonzola-kaas.
  • De rijpe stevige peren moeten niet hard zijn, maar mogen ook niet zo zacht en ambrozijnachtig zijn als een peer zou zijn om uit de hand te eten. Als je peren te hard zijn, laat ze dan een dag of twee langer rijpen. Deze heerlijke peren vormen ook een elegante eerste gang of kunnen zelfs op saladegroen worden geplaatst voor een unieke salade.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter