Eenvoudig no-kneed tarwebrood

  • Prep tijd: 15 min
  • Bereidingstijd: 4 uur 10 min
  • Porties: 24

Dit eenvoudige, niet-geknipte tarwebrood zal net zo lekker smaken als je favoriete bakkerij - alleen jij kunt alle eer opeisen!

Ingrediënten

2 - kopjes volkoren meel
1/2 - kops suiker
1 - theelepel zout
2 - pakjes regulier actieve droge gist (2 1/4 theelepels)
1 - kop warm water (120 ° F tot 130 ° F)
1/2 - kopboter, gesmolten
3 - eieren
2 - tot 2 1/2 kopjes Gouden Medal ™ meel voor alle doeleinden
- Havermout

Stappen

  • 1. Meng in grote kom volkernmeel, suiker, zout en gist. Voeg water, boter en eieren toe; kloppen met een elektrische mixer op lage snelheid 1 minuut om ingrediënten te bevochtigen. Sla op gemiddelde snelheid 2 minuten. Roer genoeg bloem voor alle doeleinden om een ​​stevig deeg te maken. Bedek strak met plasticfolie; minimaal 2 of maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren.
  • 2. Grote bakplaat invetten met bakvet of bakspray; bestrooi met maïsmeel en schud overtollig weg. Deel het deeg doormidden. (De ene helft van het deeg kan worden gevormd en gebakken, de andere helft kan op een ander moment worden gevormd en gebakken.) With 3. Vorm met de met bloem bestoven handen elke helft van het deeg tot een gladde bal door het deeg op en neer te rekken. 4 zijden; knijp de onderkant om af te dichten. Plaats op bakplaat. (Als u beide broden tegelijkertijd wilt bakken, plaatst u ze op dezelfde bakplaat ongeveer 5 inch uit elkaar.) Dek het deeg losjes af met plasticfolie; laat ongeveer 1 uur en 30 minuten rijzen in een warme ruimte of verdubbeld in grootte.
  • 4. Verwarm de oven tot 375 ° F. Ontdek deeg; gebruik een gekarteld mes en schuin voorzichtig het boterzachte teenpatroon op elke bovenkant van het brood. Sprenkel het brood licht met bloem. Bak 20 tot 25 minuten of tot de broden goudbruin zijn. Onmiddellijk van bakplaat naar koelrek verwijderen; cool.
  • Tips van experts
U kunt het deeg tot 4 dagen voor het bakken maken en in de koelkast bewaren, of een brood bakken en het resterende deeg in de koelkast leggen om later te bakken.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter