Sour Cream-Rum Rozijn Cheesecake

  • Prep tijd: 20 min
  • Bereidingstijd: 9 uur 20 min
  • Porties: 16

Trakteer je gasten op deze gekke cheesecake gevuld met rozijnen; gegarneerd met room-rummengsel - een onweerstaanbaar dessert.

Ingrediënten

Korst

1 1/4 - kopjes vanille-kruimels
1/2 - kop fijngehakte walnoten
5 - eetlepels boter of margarine, gesmolten
2 - eetlepels gegranuleerd suiker

Vulling

1 - kop rozijnen
1/3 - kopje donkere rum
4 - pakjes (8 oz per stuk) roomkaas, verzacht
1 1/2 - kopjes kristalsuiker
4 - eieren
1 - kop zure room

Topping

1 - kop slagroom
2 - eetlepels poedersuiker
1/2 - kopje zure room
1 - eetlepel donkere rum

Stappen

  • 1. Verwarm de oven tot 350 ° F. Spray 9-inch springvorm met kookspray. Meng korstingrediënten. Druk op de onderkant van de pan. Bak 10 minuten. Koel 10 minuten. Verlaag de oventemperatuur tot 325 ° F. In 2. Breng in de pan rozijnen en 1/3 kopje rum aan de kook. Verwijder van het vuur; laat 20 minuten staan. Drain. Klop in grote kom roomkaas en kristalsuiker met mixer op medium tot licht en luchtig. Klop de eieren en zure room erdoor tot het goed gemengd is. Giet een derde van het beslag over de korst. Strooi de helft van de rozijnen. Herhaling. Top met de resterende beslag. Bak 1 uur en 15 minuten of tot de randen 2 inches vanaf de rand van de pan zijn geplaatst maar het midden nog steeds een beetje schudt. Zet de oven uit; open de deur 4 inch. Laat het 30 minuten in de oven. Laat een kleine metalen spatel rond de rand van de pan lopen om los te maken. Koel 30 minuten. Koel minimaal 6 uur in.
  • 3. Verwijder de zijkant van de pan. Klop de slagroom en poedersuiker met de mixer op hoog totdat zich stijve pieken vormen. Vouw in 1/2 kopje zure room en 1 eetlepel rum. Verspreid over cheesecake.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter