Skillet Varkenskoteletten in Bacon-Cidersaus

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Bereidingstijd: 35 min
  • Porties: 4

Botervarkassen worden gekookt in een koekenpan met een smaakvolle bacon, sjalot en ciderpan saus waar iedereen dol op zal zijn. Serveer met Betty Cro ...

Ingrediënten

4 - plakjes spek, in plakjes van 1/2-inch gesneden (4 oz)
3 - eetlepels boter
4 - varkenslende karbonades, 1/2 inch dik (ongeveer 2 lb), ontdaan van vet
1/4 - theelepel zout
1/4 - theelepel peper
1/2 - schijfjes gesneden sjalotjes
1 - kopje appel cider
1/2 - kopje Progresso ™ kippenbouillon (vanaf 32 -oz karton)
- Betty Crocker ™ aardappelpuree, indien gewenst, Bereidingstijd: volg zoals beschreven op verpakking

Stappen

  • 1. Verwarm de 12-inch anti-aanbak koekepan op middelhoog vuur. Spek toevoegen; kook 4 tot 5 minuten, regelmatig roeren, tot ze knapperig zijn. Overbrengen op bord bekleed met papieren handdoeken. Giet het gaar uit de pan en werp weg. Add 2. Voeg 1 eetlepel boter in de pan; strooi beide kanten van de varkenskarbonades met zout en peper. Voeg varkenskarbonades toe aan de koekenpan; kook onafgedekt op middelhoog vuur 4 tot 6 minuten, één keer draaien, tot ze bruin zijn (ten minste 145 ° F). Verwijder van koekepan; dek af en houd het warm. Red 3. Zet het vuur laag; voeg de resterende 2 eetlepels boter en de sjalot toe aan de koekenpan. Kook 2 tot 3 minuten, onder voortdurend roeren, tot het lichtbruin is. Voeg appelcider, kippenbouillon en spek toe aan de koekenpan; Laat het onafgedekt 5 tot 7 minuten sudderen of tot de vloeistof is verminderd. Voeg varkensvlees weer toe aan de koekenpan; verwarm 1 tot 2 minuten of tot het is verwarmd. Serveer met aardappelpuree.
  • Tips van experts
Probeer applewood-gerookt spek te gebruiken voor een lekkere rokerige smaak in de saus.Gekookte wilde rijst is een ander geweldig bijgerecht om bij deze maaltijd te serveren.

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter