Bakkerijstijl Kaneeluitbarstingen

  • Bereidingstijd: 35 min
  • Bereidingstijd: 2 uur 50 minuten
  • Porties: 12

Creëer een heerlijke herinnering met zelfgemaakte kaneelbroodjes warm uit de oven en besprenkeld met zoet glazuur

Ingrediënten

Rollen

2 1 / 2 - tot 3 kopjes Gold Medal ™ Beter voor Bread ™ meel
1/4 - kop kristalsuiker
1 - theelepel zout
1 - pakje normale of snelwerkende droge gist (2 1/4 theelepels)
3/4 - kop zeer warm water (120 ° F tot 130 ° F)
3 - eetlepels boter of margarine, verzacht
1 - ei
1/2 - beker kristalsuiker
1 1/2 - theelepels gemalen kaneel
1/3 - kopje boter of margarine, gesmolten

Glazuur

1/2 - kop poedersuiker
1/4 - theelepel vanille
1 - tot 2 theelepels melk

Stappen

  • 1. Meng in een middelgrote kom 1 1/2 kopjes bloem, 1/4 kopje granu gelatine, het zout en de gist. Voeg warm water, 3 eetlepels boter en het ei toe. Klop met een elektrische mixer op lage snelheid 1 minuut, schraapkom regelmatig. Klop op gemiddelde snelheid 1 minuut, schraapkom regelmatig. Roer voldoende resterend meel bij om het deeg gemakkelijk te kunnen verwerken.
  • 2. Kneed op een licht met bloem bestrooid oppervlak ongeveer 5 minuten deeg of tot het deeg glad en veerkrachtig is. Vet de middelgrote kom in met bakvet of bakspray. Plaats het deeg in de kom en draai het deeg om alle kanten te smeren. Bedek de kom losjes met plasticfolie; laat ongeveer 1 uur rijzen op een warme plaats of tot het dubbele is. Deeg is klaar als de indeuking bij aanraking blijft bestaan.
  • 3. Smeer 12 muffins van normaal formaat, 2 3 / 4x1 1/4 inch, met bakvet of bakspray. Meng in een kleine kom 1/2 kopje kristalsuiker en de kaneel. Duw vuist voorzichtig in deeg om te laten leeglopen. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken. Knijp elk stuk in 6 kleine ballen. Rol de balletjes in gesmolten boter en rol hierin de kaneelsuiker. Plaats 5 ballen in elke muffinbeker; top met 1 bal in het midden. Bedek losjes met plasticfolie; laat op een warme plaats 30 tot 45 minuten rijzen of tot het dubbele is.
  • 4. Verwarm de oven tot 400 ° F. Bak 20 tot 25 minuten of tot ze goudbruin zijn. Koel 5 minuten; verwijder van pan naar koelrek (plaats het rek op vetvrij papier om glazuurdruppels te vangen). Verander de ingrediënten in de kleine kom tot ze glad en dun genoeg zijn om te miezeren. Besprenkel glazuur over broodjes. Serveer warm.

Tips van experts

  • Om het deeg te laten rijzen, zet u de afgedekte kom op een warme, tochtvrije plaats. U kunt de afgedekte schaal ook op een rooster boven een kom met heet water of in een magnetron naast een kop met stomende heet water plaatsen (het deeg niet in de magnetron plaatsen).

Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter