4 Juli Soda Floats

  • Bereidingstijd: 60 min
  • Bereidingstijd: 3 uur 0 min
  • Porties: 4

Pure Americana in een glas, onze 4 juli Soda Floats bevatten zelfgemaakte ijs en van-nul aardbei en bosbessiropen.

Ingredi├źnten

IJs

1/2 - kop suiker
1/2 - kopje verse citroen sap
1 - eetlepel honing
2 - tot 3 theelepels geraspte citroenschil (1 medium)
1 - kop volle melk
2 - eetlepels maïszetmeel
1 - kop slagroom

Aardbeiensiroop

2 - kopjes verse aardbeien, in stukjes gesneden
1 / 2 - kopsuiker
1 - theelepel vers citroensap

Blueberry Syrup

2 - kopjes verse bosbessen
1/2 - kopsuiker
1 - theelepel verse citroen j uice
- Soda water

Garneer

- Slagroom
- Candy hagelslag

Stappen

  • 1. In 2-kwart steelpan, verwarm 1/2 kops suiker, 1/2 kop citroensap, de honing en citroenschil over middellange opwarming tot suiker en honing zijn opgelost en het mengsel aan de kook komt. Kook 1 minuut. Verwijder van het vuur; zet opzij.
  • 2. Klop de melk en het maizena in een middelgrote kom met klop tot ze glad zijn en er geen klonten overblijven. Slagroom toevoegen. Giet mengsel in steelpan met stroop; goed slaan. Verwarm op middelhoog vuur en klop constant, tot het mengsel aan de kook komt en verdikt tot een puddingachtige consistentie. Kook 1 minuut. Haal van het vuur af
  • 3. Giet het mengsel in een hittebestendige kom. Prep tijd: zijn ijsbad in schone wasbak of grote kom; Plaats de kom met het mengsel in een ijsbad. Klop het mengsel af tot het koud aanvoelt, 10 tot 15 minuten.
  • 4. Procesmengsel in een ijsmachine volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Schep ijs in de vriescontainer; dichten en invriezen tot het vast is, minstens 2 uur. To 5. Om siropen te maken, doe de gehakte aardbeien in een 2-kwart steelpan met 1/2 kops suiker. Verwarm op middelhoog vuur tot de suiker oplost en de bessen zachter worden en hun sappen vrijkomen. Haal van het vuur. Druk het mengsel door de fijnmazige zeef in de kom. Roer 1 theelepel citroensap erdoor. Gooi zaden en vaste stoffen weg. Zet siroop opzij om af te koelen. Herhaal het proces met bosbessen, 1/2 kopje suiker en 1 theelepel citroensap. To 6. Dien op royale bollen ijs met drizzles van beide stropen in drinkglazen. Top met sodawater; garneer met slagroom en hagelslag. Je geniet het best van een lekker rietje.
  • Tips van experts
Het maken van een citroensiroop voorkomt dat het citroensap de melk en room stremt en zorgt voor een glad en weelderig klaargemaakt ijs.Je kunt dezelfde pan gebruiken om te maken de siropen, begin gewoon met de aardbeiensiroop, zodat de kleuren niet samenvloeien.
  • IJs kan van tevoren in de glazen worden geschept, schep gewoon de Prep-tijd en plaats deze: pedaal met ijs terug in de vriezer tot je bent klaar om te dienen.
Deel Met Je Vrienden
Vorige Artikel
Volgende Artikel

Laat Een Reactie Achter